NALs administrasjon inviterer alle medarbeidere på studietur til Arkitekturbiennalen i Venezia 2014!

NALs administrasjon inviterer alle medarbeidere på studietur til Arkitekturbiennalen i Venezia 2014!

NALs administrasjon inviterer alle medarbeidere på studietur til Arkitekturbiennalen i Venezia 2014!

Arkitekturbiennalen er et av arkitekturverdenens viktigste evenementer. En rekke land stiller ut i egne paviljonger i biennaleparken, Giardini.

De livlige presse- og åpningsdagene er fulle av foredrag, presentasjoner og vernissasjer, og samler arkitekter og pressefolk fra hele verden.

I Arsenale, i den venezianske flåtens gamle repslageri Corderie, har årets biennaledirektør kuratert hovedutstillingen. Store navn og påkostede installasjoner!

NAL har de siste årene vært representert ved redaksjonene i både Arkitektur N og Arkitektnytt, i tillegg til presidenten og direktøren. Her Arkitektur Ns Janne Eide Solvang og Arkitektnytts Cecilie Klem i 2012.

De nordiske landene samarbeider om utstillingene i Sverre Fehns berømte nordiske paviljong i Giardini. Ansvaret går på omgang, og 2014 er det Nasjonalmuseet–Arkitektur som står for Norges bidrag.
Her fra åpningen av finnenes utstilling i 2012. Arkitektur Ns Einar Bjarki Malmquist, Henrik der Minassian fra R-O-M for Arktiektur og kunst i Oslo, og Vibeke Jensen. Arkitekturnorge samles i Venezia…

Nasjonalmuseets Nina Berre, Arkitektur Ns Ingerid Helsing Almaas, AHOs Mari Lending og NALs president og direktør er blant dem som har vanskelig for å skjule sin begeistring under den finske ambassadørens åpningstale i den nordiske paviljongen i 2012.

I de nasjonale paviljonene vises et univers av ideer og påfunn! Noen steder koser publikum seg stort, andre steder er kanskje vanskeligere å få tak på...
Her fra Serbias paviljong i 2010.

Bak den grønne døren?
Russlands paviljong, 2010.

En fasade i blå chiffon fra hovedutstillingen "Common Ground" i 2012.

Et pustende landskap fra Australias paviljong i 2010.

Men selvfølgelig: byen Venezia er i seg selv et arkitektonisk mesterverk.

Foto: Janne Eide Solvang, 2012

NALs studietur 2014:
Vi flyr til Venice Airport Marco Polo. Derfra går det i taxibåt ut til Venezia.
Her Arkitektur Ns Åsne Maria Gundersen i 2012.

2014: Vi bor ikke på hotell, men deler leiligheter rundt om i byen. Mye hyggeligere, og til en brøkdel av prisen…
Her fra inngangen til Arkitektur N-redaksjonens leilighet i 2012, i en av Venezias mange bakgater.

Venezia er et kunstverk til alle døgnets tider. I bakgrunnen skimtes balkongen på Arkitektur N-redaksjonens leilighet i 2012.

Oops! Venice, Las Vegas! Easy mistake…

Foto: Ingerid Helsing Almaas

NALs studietur 2014:
Vi spiser frokost i leilighetene, lunsj der det måtte falle seg på biennalen og middag samlet ute på byen.
Her fra Arkitektur N-redaksjonens kveldsmat i 2012...

Ellers har kvelder og netter i Venezia mye å by på…

Foto: Åsne Maria Gundersen

NALs studietur 2014:
Men selvsagt, det er det faglige som er viktigst. Det blir et tett program med omvisning på biennaleutstillingene ved NALs arkitektfaglige medarbeidere, felles diskusjoner og selvsagt: Biennalequiz!!
Her Arkitektur Ns Einar Bjarki Malmquist som lurer på om det er noe han har misforstått.
Serbias paviljong, 2010.

NAL skal jo i løpet av de nærmeste årene forhåpentlig realisere drømmen om et Arkitekturhus.
På Veneziabiennalen vil vi få se hvordan noen av verdens aller beste arkitekter forsøker å formidle arkitekturen til et større publikum.

 
 


Velkommen til NALs studietur 2014
Datoer: Vi reiser fra Oslo til Venezia fredag 6. juni, tilbake mandag 9. juni, for å kunne være til stede på biennaleåpningen lørdag. I år er det Nasjonalmuseet-Arkitektur som har ansvaret for utstillingen i den nordiske paviljongen. Det gjør det selvsagt ekstra spennende.
Innkvartering: Det blir tre overnattinger i Venezia. Vi deler leiligheter rundt om i byen, ikke hotell. Alt er innen gangavstand, men vi forsøker å få til at alle bor i omtrent samme område, og ikke for langt å gå fra biennaleutstillingene. Deltakerne fordeles med ca. 3-5 personer per leilighet. Så langt det er praktisk mulig vil vi blande deltakere fra ulike avdelinger.
Bespisning: Frokost fikser alle selv i leilighetene sine, lunsj inntas på en av biennalens mange kafeer, og så møtes vi til felles middag for å fordøye både dagens inntrykk og god italiensk mat enkelte kvelder.
Påmelding: Vil du være med? Påmeldingsfristen for turen er allerede torsdag 15. september. Påmelding til roe@arkitektur.no.
Vi må ha oversikt over antall deltakere for å bestille innkvarteringen allerede nå.


Scan this story for the road